25 Haziran 2011 Cumartesi

Adım Neden Alerjik?


Blog yazarlığına başlamaya karar verdiğimde karşımdaki en büyük sorun ne konu ne yazı yazma teleşıydı en büyük sorunum blogda kullanacağım "nick name" di. İki dönem sanat tarihi dersi almamın ve tabi özel ilgiminde etkisi ile yaklaşık olarak 12 saat boyunca yunan ve hitit mitolojilerinin isimlerini taradım.Athena, Artemis, Pandora,Antigone, Puduhepa... Sonuç tabiki benim kahramanlarımın isimleri önceden başka blog kullanıcıları tarafından alındığından elimde sevdiğim edebiyet eserlerinin kahramanları kaldı.Shakespeare'in Ofelyası, Desdemonası, Portiası; Virginia Woolf'un Orlandosu; Slyvia Plath'ın ilk Amerikan feminist romanı olarak kabul edilen Sırça Fanus son ümidimdi ama tabiki bu isimlerde önceden alındığından yapacak başka bir şey kalmadığımdan( değil tabiki) en az benim kadar parlak fikirli olduğunu düşündüğüm kardeşimin başının etini yemeye başladım. Dır dır dır dır derken yaratıcı bir fikir çıktı lazcada kar tanesi anlamına gelen "patuli" ismini önerdi bende çaresizce kabul ettim. Patuli nickini kullandığım yazın hayatım bana yazarlık veren admine sinirlenip kendime blog açmaya karar verene kadar... Tam yeni bir nick name arama işine girişecektim ki yakın bir arkadaşım ( bu konu ile ilgili kafasını şişirdiğim yakın bir arkadaşım) sen çok alerjiksin neden bunu kullanmıyorsun deyiverdi... Evreka işte ben alerjik. polen, güneş, soğuk, nem, mevsimlik yeşil otlar, ev tozu, bazı ilaçlar, bazı gıdalara alerjim olduğundan sanırım isim doğru bir seçim oldu.

Alerji demişken bu kadar çok şeyle baş etmek için pek çok tedavi yolu deneyip bir servet harcayıp tedavi olamamış antihistaminik maddelerle hayatını sürdüren yanında paket paket kağıt mendil, antihistaminik ilaçlar, kortizol taşıyan, arkadaşlarının " senin hapşırmana aşık olacak adam bulmak lazım " diyerek dalgaya aldıkları günlük hapşırıklarını sayıp rekor denemeleri yapan bir alerjikim.

1 yorum:

  1. "Alerji demişken bu kadar çok şeyle baş etmek için pek çok tedavi yolu deneyip bir servet harcayıp tedavi olamamış antihistaminik maddelerle hayatını sürdüren yanında paket paket kağıt mendil, antihistaminik ilaçlar, kortizol taşıyan, arkadaşlarının " senin hapşırmana aşık olacak adam bulmak lazım " diyerek dalgaya aldıkları günlük hapşırıklarını sayıp rekor denemeleri yapan bir alerjikim."

    işte bu son paragraf beni anlatıyor... O kadar iyi anlıyorum ki:S

    YanıtlaSil