10 Aralık 2011 Cumartesi

ÖĞRETMENDEN 2. EL ÖNERİLER

Geçenlerde bir haber okudum. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer “60 bin öğretmene ihtiyacımız var. Açıkta kalanlar kendilerini başka alanlara yönlendirsin.” demiş. Hal böyle iken atanamayan bir öğretmen olarak (şu an atanamayan öğretmen sayısı yaklaşık 264 bin) Sayın Bakana söyleyecek iki çift lafım var.
Üç dönem üst üste tek başına iktidara gelmekle övünen partiniz yeni açtığı üniversitelere ihtiyaç olmadığı halde eğitim fakültesi açmadı mı?( bu kadar eğitim fakültesi mezunu gökten zembille inmedi)  Her ile bir üniversite açtık diye propaganda yapıp oy avcılığı yapmadı mı? Mezun olacak öğretmen sayısını hesaplayamamış olacaksınız her halde…

Sayın Bakan 60 bin öğretmeni atayacak ve geriye 200 bin öğretmen kalacak bu öğretmenleri özel sektörün kucağına atacak. Bunu yaparken hangi grubun?, hangi özel okullar zincirinin?, hangi dershanelerin? Ekmeğine yağ sürecek. Devletin kurumlarını verdiği yetkileri kimin çıkarlarını korumak için kullanıyor.
İş garantisi olmadan, asgari ücretle dershanelerin öğretmen çalıştırdığı bu ülkede bakanda böyle derse eğitim emekçilerini tefe koyar çalarlar. Asgari ücretle iş bulamayacağımız günler çok yakın…
Sayın bakan iyi niyetli bir öneride bulunuyor. “Açıkta kalanlar kendilerine başka alanlarda işler bulsunlar” demiş. İşletme fakültesi mezunu olan ve eğitim öğretim yöntemi, tekniği, felsefesi, tarihi, geliştirilmesi hakkında hiçbir uzmanlığı bulunmadığı halde milli eğitim bakanlığı yapan Sayın Ömer Dinçer gibi uzmanlık alanımın dışında çalışmayı aldığım eğitimin etiğine uygun bulmuyorum. Profesyonelce olmayan bu davranışın sonuçlarını sayın bakanın milli eğitimi bakanlığının son günlerdeki gerek idari gerekse eğitimsel politikalarında yakında tanıklık ediyoruz.
Demek ki neymiş her ”işi ehline veriniz”( hadis-i şerif)…

1 yorum:

  1. Değerli blog yöneticisi makaleleriniz çok başarılı, sitemiz Burun ameliyat estetik olarak blogunuzu takip ediyoruz.

    YanıtlaSil